tirsdag 8. februar 2011

Et vesen av lys.


Jeg fant en tekst for mange år siden, har ikke lest den på lenge, men jeg husker at den fortalte meg noe, og den vil jeg gjerne dele:


Et vesen av lys.

"...Utenfor sirkelen sitter et vesen av lys. Han kaster et blikk ettertenksomt, fylt av kjærlighet og visdom bortenfor all jordisk forstand, på den uendelige historie. Han ser at tiden er moden, og han gir oss sin sang:
Ditt liv har mening. I dypet av deg selv og i alt liv fins kjærlighet. Ved å følge sannheten i ditt indre, vil du finne din egen vei. Ingen kan gjøre det for deg. La dine valg utfoldes i en atmosfære av trygghet, ansvar og omtanke.
Fest ikke din oppmerksomhet til avskygninger, men til virkelige ting. Inne i sirkelen, som du nå er en uløselig del av, eksisterer alt i motsetninger. Alt er i tåke, spaltet og uforståelig. Der fins ingen ord uten mennesker som fortolker og forvrenger. Det fins ingen kjærlighet uten hat. Det fins ingen mann uten kvinne. Det fins ingen kunnskap uten uvitenhet. Alt eksisterer i kraft av sin motsetning. Motsetningene er gjensidige, komplimentære, og utgjør sammen en overskridende helhet. En sirkel i sirkelen.
Men inne i sirkelen er intet helt i seg selv. Dog, utenfra ser du straks at sirkelen er hel. La meg også prøve å fortelle deg at selv livet inne i sirkelen ikke er ondt i seg selv. Din menneskelighet kan overskride tingenes grunnleggende to-sidighet. Kroppen er ditt tempel, tankene dine er fri og følelsene dine gir deg liv. Jeg ser deg som et vesen av lys, selv når du er inne i sirkelen. Lyset er der, - alltid, selv om det nok skinner gjennom en skitten rute iblant.
I det flytende, motsetningsfylte univers inne i sirkelens mysterium skal du lære og modne. I denne skole fins mange kunnskaper, mange sannheter og mange myter.De er alle ditt eget verk, - og din egen tids verk og forgagne tiders verk. Den bevisste og ubevisste verden er ikke konstante størrelser. Det fortrengte og skjulte fra i går er snart dine avisers lokkemat. Det som var skammelig i Grekenland er mote i dag. (Og det som var mote i Grekenland er skammelig i dag). Ord som du henrettes for i ett land, gjør deg til helt i et annet. Vitenskapens fakta fra i går er overtro i dag. Vær varsom med de store bokstavene.
Dog er det en grunnregel som basis for alt liv inne i - og utenfor - sirkelen: Du har fri vilje. I det uendelige univers av motsetninger kan du selv velge - alt fra å gi den mest altoppofrende nestekjærlighet til å gjøre de mest brutale skjenselsgjerninger. Hvert valg du gjør skaper en verden. Fra en uendelighet av mulige valg velger du i hvert enkelt øyeblikk ditt fokus, - din virkelighet. Kanskje det også skulle nevnes en annen grunnregel: Alt du gjør, tenker og føler reflekteres i ditt eget liv, før eller siden, en eller annen gang i sirkelens vendekrets. Det fins intet du ikke må stå til ansvar for. I sirkelens verden av tid og rom fins ingen årsak uten virkning. Ditt indre speiles i det ytre.
I sirkelens verden fins også for deg tidens mysterium. Men jeg forteller deg: Det fins ingen fortid. Det fins ingen fremtid. Hvert enkelt menneske, inne i som utenfor sirkelen, lever i et tidløst nu. I hvert enkelt nu er din kraft tilgjengelig. Imidlertid er du fri til å svekke eller styrke ditt nu ved å sende din fantasi på reiser i fortid og fremtid. Men gå deg ikke vill. Det er lett å miste nuet i skygger av fortid og fremtid.
Dere har alle vært utenfor sirkelen. Mange ganger. Dere har alle vært inne i sirkelen før. Mange ganger. Dere vet alle om det. Kunnskapen er der for hver og en av dere. Den er gjemt under tykke lag av forvrengte antagelser og kortslutninger. Demoner er for dem som tro på demoner. Engler er for engler. Dine antagelser skaper din verden .Når skal dere lage en antagelse om glede?
Døden er en rose med uendelige kronblad. Hvert kronblad fylt med sin egen fargeprakt og utsråling, - med en egen duft og ynde. Og hvert liv er fylt med sin egen essens, sitt eget valg og sin egen mening. Døden er mer en inngang i livet enn en utgang fra det. En av oss vil møte deg. Du vil bli møtt der du er. Vi vil hjelpe deg og veilede deg. Vi vil vise deg livets speil. Du bærer alltid dine valg med deg, de ubevisste så vel som de beviste. Vår oppgave er å hjelpe deg til å kjenne deg selv- hjelpe deg til å gjøre bevisste valg.
Det er det første steg for et splittet menneske. Det er bare en ting du trenger å gi opp. Det er frykt. Først og fremst frykten for alt du har lagret og spaltet av i den ubevisste og ukjente del av deg selv. Du vil ta det med deg i allefall. Kjenn deg selv, sa Sokrates. Dere skulle ha lyttet mer til ham.
Å dø, å leve, er en glede. Livet er mer magisk enn Askepott og Espen Askeladd. Alt dette vil bli klart for deg på dødens terskel - i den magiske brytning mellom livet inne i sirkelen og utenfor sirkelen. Da vil du som aldri følte at du levde; se at du forberedte deg til å dø. Og når du tror du dør, vil du begynne å leve."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar